Home Android Cara reset custom binary counter pada ICS Samsung Galaxy S2 I9100G

Saya percaya anda yang membaca entri ini pastinya telah berjaya mengemaskini (update) ke Android 4.0.3 ICS  , walaupun banyak fungsi tambahan yang ditambah setiap kali kemaskini namun semakin sukar pula untuk beberapa perkara yang  lain seperti untuk mengosongkan  “Custom Binary Counter” .

Kemaskini ICS pada I9100G nampaknya membawa kepada kesukaran yang tinggi kepada kaedah untuk mengosongkan  “Custom Binary Counter” kerana Triangle Away tidak dapat digunakan.

Beberapa hari yang lalu selepas mencuba Triangle away dan dapati app itu tidak menemui Magic Header,  jadi saya sendiri “Dump” partition seperti yang diterangkan dalam dokumentasi teknikal oleh pembangun Triangle Away (Chainfire) saya dapati partition tersebut dipenuhi dengan binary kosong tanpa sebarang data. Saya percaya seperti mana kemaskini terbaru Galaxy Note maklumat “Custom Binary Counter” tersebut berada di lokasi yang sama seperti pada Gingerbread.

Tambahan lagi dengan kejayaan saya baru-baru ini mengosongkan “Custom binary Counter” dengan menggunakan bootloader dari Gingerbread sahaja (tanpa perlu flash ROM gingerbread untuk reset)

Oleh itu, anda juga boleh gunakan kaedah ini,

[Entri ini telah dipindahkan ke : Forum Peranti.my bahagian Samsung Galaxy S II I9100G

 

 

6 replies to this post
  1. brooo….sya pun menggunakan samsung galaxy s2 1900g….sya sdh lbh kurng 30 lbh da flash custum…..bagaimana utk resit custum flash ni pada 0…???cos sya suda dpt update phone sya pda 4.0 adroid….sblm ni da telmpau bnyak kali silap flash…..blh tlng bagaimana nak resit cumtum flash ni…..????

Leave a Reply

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA