Home SEO Blog saya menang dari segi SEO vs 2dayblogger.com

Salam hormat pembaca sekalian,

Huh, terkejut membaca tajuk entri saya kali ini?, sebenarnya saya sendiri pun terkejut setelah membuat ujian tersebut. Sebelum itu, saya nak tanya siapa yang tidak kenal blog 2dayblogger, rasanya semua yang membaca ni kenal kan.. sebenarnya 2dayblogger ni merupakan blog yang paling saya respect setakat ni disebabkan trafik pengunjungnya yang memang meletup. Jadi saya telah jadikan 2dayblogger ni sebagai contoh atau model untuk blog saya juga.  Harap tuan admin 2dayblogger tak marah.. :) .

Ceritanya macam ini, baru-baru ni saya sengaja melawat satu laman web yang menyediakan fungsi SEO (SEO tools) dan saya cuba untuk mengetahui tahap SEO saya melalui satu tool yang dikenali sebagai “SEO challenge” anda boleh cubanya melalui link ini. Berikut merupakan hasil keputusannya apabila saya membuat perbandingan dengan 2dayblogger.

mahadirlab vs 2dayblogger

blog saya (mahadirlab.com) memperolehi 125 points manakala 2dayblogger memperolehi 77 points.

Walaubagaimanapun dari segi jumlah trafik blog saya memang kalah teruk, dapat 0 mata sahaja.. hehe.. ni keputusan perbandingan yang saya buat. Masih kena bersabar nampaknya untuk dapatkan trafik ni.

alexa ranking 2dayblogger

Malahan 2dayblogger mempunyai trafik yang lebih hebat dari blog matt cutts dengan mencapai lebih dua kali ganda points.

Apakah rahsia sebenar blog 2dayblogger ni..? Mari sama-sama kita buat kajian…

3 replies to this post

Leave a Reply

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA